به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ روزنامه ايران نوشت:خانم ابتکار فکر ميکنيد چرا يک تجمع صنفي در برخي از رسانهها رنگ و بوي سياسي ميگيرد و حتي برخي از نمايندگان از تذکر به رئيس جمهوري سخن به ميان ميآورند؟
براي خود من هم سؤال است که چطور واحد مرکزي خبر خيلي زود ميرسد. چرا يک تجمع صنفي تيتر اول بخشهاي مختلف رسانه ملي شده و مکرر پخش ميشود. بالاخره ما يک سري کمبودها و کاستيهايي داريم. کسي منکر آن نيست و قاطبه کارمندان ومديران ما با ايثارگري و از خودگذشتگي دارند کار ميکنند. اما تعداد کمي هم هستند که بارها هم حرفشان را زدهاند. الان چندمين نوبت است که با اغراض سياسي يک جناح خاص با رسانههايي که دارند از جمله روزنامه ها و خبرگزاريهاي خاص از شرايط محيط زيست کاملاً بهرهبرداري سياسي ميکنند و سعي در القاي ناکارآمدي و ناتواني دارند. درحالي که اين مسأله دقيقاً سياسي کردن فضاي سازماني است که به خاطر کم کاريها و بيتوجهيهاي گذشته فشار زيادي روي آن است.
آنها مدعي هستند که شما کار سياسي ميکنيد؟
اتفاقاً اينها دارند فضا را سياسي ميکنند تا به جاي اينکه نيروها به سمت کار بيشتر و کارشناسي بيشتر بروند و انگيزه بيشتري پيدا کنند، خسته شوند. ميخواهند نيروها و مديران سازمان را نااميد کنند. توجه آنها را از کار و حيطه اصلي مسئوليت آنها که همان کار کارشناسي است دور کنند. ما مثل هر دستگاهي مشکلات معيشتي داريم. وضعيت ما هم رضايت بخش نيست.
در گفتوگوهايي که از کارکنان در رسانههاي مختلف چاپ شده، کارمندان معترض شما بيش از هرچيزي روي پرداخت نشدن 35 درصد فوقالعاده اعتراض دارند، چرا فوقالعاده پرداخت نشده!
35 درصد يا پاداش و اضافه کار مسائلي هستند که قوانين و مقررات خاص خودشان را دارند. ما خيلي دلمان ميخواهد بهترين حقوقها را به کارکنان بدهيم. اما محدوديتهايي هم داريم. مثلاً ما حتماً در قالب قطعنامهاي که به امضاي مشترک سازمان مديريت و برنامهريزي ميرسد بايد اين پرداخت را انجام بدهيم يا حتي ضوابط اجرايي بودجه حتماً بايد اجازه بدهد. مقررات کشور حتماً بايد اجازه بدهد. بعد هم سقف اعتبارات سازمان بايد اجازه بدهد. ما اتفاقاً جزو دستگاههايي هستيم که از محل صرفهجوييهاي بسيار جدي که کرديم از جمله کاهش ميزان مصرف برق - که تقريباً به يک چهارم قبل رسيد - در شرايطي که خيلي از دستگاهها اضافه کار کارکنانشان را نتوانستند بدهند يا مثلاً حداقل رفاهيها را نتوانستند بدهند توانستيم با وجود همه مشکلات و با وجود اينکه سازمان محيط زيست همچنان دارد بدهي دولت قبلي را پرداخت ميکند، بخشي از مطالبات کارکنان را پرداخت کنيم.
سازمان محيط زيست هم بدهکار است؟
بله. سازمان حفاظت محيط زيست در دوره دولت دهم در دادگاه محکوم شده و دادگاه امروز آن بدهيها را از حساب سازمان برمي دارد.
ميزان اين بدهي چقدر است؟
متفاوت است. من ميتوانم بگويم در برخي از ماهها با حکم قضايي تا 200 ميليون تومان از اعتبارات جاري سازمان را که تازه هشتش گروي نُه اش است، برداشتهاند. گفتيم اين برداشتها چيست؟ گفتند بدهي دولت قبل است که ندادند، حالا با حکم قضايي آمدهاند و گرفتهاند. با وجود اين همچنان ميگويند مشکلات دوره قبل را نگوييد. ما تاوان دوران قبل را ميدهيم، چرا نبايد از دوران قبل بگوييم. بعد هم ما مجبور بوديم که تعميرات اساسي در ساختمان انجام بدهيم. دور تا دور سقف و پشت بام سازمان بايد حفاظ قرار ميگرفت که مانع نشت آب شود. هزينههاي وحشتناکي براي تعميرات خرج کرديم. موزه تنوع زيستي سازمان را با فرغون زغال گرم نگه ميداشتند که در زمستان يخ نزند، چون تمام تأسيسات گرمايش آن از کار افتاده بود.
الان که با فرغون زغال گرم نميشود؟
نه نه (خنده). با بدبختي درستش کرديم. از اين دست مسائل فراوان بوده است. ما وقتي سازمان را تحويل گرفتيم، از ابتداييترين مسائل مشکل داشتيم تا بدهيهاي دولت قبل... تا پروندههاي سنگين حقوقي 8 محيطبان. چقدر خانوادهها به ما لطف داشتند. چقدر رهبر معظم انقلاب کمک کردند تا ما اين 8 مورد را رساندهايم به يک مورد و آن هم در شرف حل شدن است.
يکي از کارکنان معترض در گفتوگو با فارس گفته بود، سازمان ميگويد که پول ندارد اما تمام درها را الکترونيکي کرده است؟
درهاي الکترونيکي از قبل بود. لابد اشتباه من بود که يک ساختمان با امکانات کامل براي محيط زيست درست کردم. اما قضيه گيتها جزو کارهايي بود که همان روزهاي اول انجام شد. چون به ما گفته بودند که يک سري افراد خاص و نورچشميهاي دولت قبل ميآيند و ميروند. کسي هم کنترل نميکند. همه دستگاههاي دولتي گيت دارند و ورود و خروج را کنترل ميکنند. بله سازمان ول بود. برخي از آدمها به جاي آدمهاي ديگر کارت ميزدند و ميرفتند. کار خيلي درستي کرديم. يعني الان مشخص است که کي ميآيند و کي ميروند. من عضو هيأت علمي دانشگاه هستم. در دانشگاه هم حضور و غياب ميکنند.
35 درصد چه ميشود؟
درباره 35 درصد فوقالعاده کارمندان، در دولت قبل با کارکنان بازي شده بود. من آمدم و از کار آنها معذرت خواهي کردم. احکام را گرفتم. احکام حقوق نخبگي را هم گرفتيم. در بحث مشاغل خاص هم وارد شديم اما بالاخره الان وضعيت بودجه خيلي از سازمانها مطلوب نيست. الان خيلي از کارمندان دستگاههاي مختلف حقوقشان را دير ميگيرند. برخي از بازنشستهها هنوز حقوق نگرفتهاند. اين مطالبات، حق کارمند است اما اکثر کارکنان از اين روشها براي طرح مطالبات استفاده نميکنند. اين برنامه صددرصد سياسي است. کاملاً از طيف نمايندگاني که امروز واکنش نشان دادند، مشخص است. کاملاً محرز است که کارکنان را تحريک کردند. خبرنگار واحد مرکزي حريم سازمان حفاظت محيط زيست را ميشکند و بيتوجه به اعتراض نگهبان از وسط پارک و درختچهها بدو بدو خودش را ميرساند و فيلم ميگيرد. آيا نبايد اين حريم رعايت شود؟ آن هم صدا و سيما که يک نگاه سانسورمدارانه به اخبارمحيط زيست بويژه اخبار مرتبط با من دارد وخيلي تمايل ندارد اخبار محيط زيست را پوشش بدهد. من با رئيس جمهوري فنلاند يک ساعت مذاکره داشتم اما کوچکترين اشارهاي به آن نشد. درحالي که من نماينده يک کشور بودم و تلويزيون حق ندارد با يک مسأله ملي به اين شيوه برخورد کند.
روزنامه وطن امروز در گزارش خود تردد خودروهاي متعلق به سفارتخانههاي مختلف را نشانه عملکرد سياسي شما دانسته است!
الان جمهوري اسلامي بعد از يک دوره انزوا دارد با دنيا کار ميکند. حقوق معوقه خود را مطالبه ميکند. ما خدا را شکر ميکنيم که تفاهمنامههاي بسيار زيادي با سازمانهاي بينالمللي انعقاد کرديم. کشورهاي مختلف دنيا در نمايشگاه محيط زيست ما در اسفندماه سالجاري حضور خواهند داشت. سرمايهگذاران زيادي تمايل به حضور در اين نمايشگاه دارند. براي نخستين بار در طول تاريخ ما با «اشرف غني» رئيس جمهوري افغانستان در سازمان محيط زيست درباره هامون بحث و گفتوگو کرديم. ارتباطات خوبي با کشور ژاپن، کشورهاي اروپايي و کشورهاي همسايه داريم. با وزير آب عراق، وزير محيط زيست ارمنستان و... نشستهاي خوبي داشتهايم. ما در اين دوره سعي ميکنيم از حقوق بينالمللي ايران در عرصه محيط زيست دفاع کنيم. حقوق عقب مانده و از دست رفته را احيا کنيم.
خبرگزاري فارس و چند رسانه ديگر از استخدام غيرقانوني 240 نيرو در سازمان محيط زيست خبر دادهاند!
اين خبر کذب محض است. ما وضعيت 430 نفر از محيطبانان را در سراسر کشور از قراردادي به پيماني تبديل کرديم. شرايط 90 نفر از پرسنل کل کشور را از پيماني به رسمي تغيير داديم. شناسه قرارداد انجام کار معين براي 50 نفر در سازمان مرکزي و 4 استان گرفته شد که اين افراد شامل نيروهاي با سابقه کار شرکتي در سازمان و تعدادي نيروي جديد بوده است. آزمون جذب 30 نيروي ايثارگر پيماني براي استان اردبيل را برگزار ميکند. آزمون تبديل و جذب 270 نيروي ايثارگر براي استانها هم در دست اقدام است و هنوز جذب صورت نگرفته است.